GRANT LANGSTON – aLAbama

Artiest info
Website
facebook
Label: Grant Langston Music

Als je naar de foto’s kijkt op het hoesje van zijn nieuwe tiende studioplaat “aLAbama” kan je meteen vaststellen dat de 57-jarige Grant Langston uit Los Angeles een echte countryliedjes zingende cowboy is. Zijn hoed en zijn outfit verraden dit al vrij snel, net als de titels van enkele van de twaalf liedjes die hij op dit album heeft opgenomen. Die plaatopname vond plaats in vier studio’s in Californië, namelijk de ‘Los Feliz Sound Machine Studios’ in North Hollywood, de ‘The Den’-studio in Highland Park met de bij ons goed gekende Ted Russell Kamp als opnameleider, de ‘Sonic Boom Room’-studio in Venice met Kevin Jarvis als engineer en in de ‘Baked Bean Studios’ in Glendale met Dan Wistrom achter de knoppen.

Alle nummers zijn eigen composities van Grant Langston die zichzelf begeleidt op akoestische en elektrische gitaren, basgitaar en Wurlitzerpiano. De basgitaar wordt bespeeld door John Ramey, de steelgitaar door Dan Wistrom, de lapsteelgitaar door Johnny Hawthorn, het orgel door Carl Byron en Darice Bailey, trompet en trombone door Ted Russell Kamp, de banjo door Mark Christian, de viool door Jonathan Sheldon en de drums door Tony Horkin. Voor de backing vocals bij enkele songs zorgen de vier dames Emily Zuzik, Kitten Kuroi, Gia Ciambotti en KP Hawthorn.

Tot hiertoe kreeg u meer dan voldoende informatie over het personeelsbestand, dus nu over naar de twaalf songs op het album ‘aLAbama” dat pas op 10 mei beschikbaar zal worden gesteld in de betere muziekwinkels. Die nog wat ver afliggende releasedatum is trouwens ook de reden waarom we hier geen ‘YouTube’-video van één van deze liedjes bij de recensie kunnen voegen. De op speciale wijze geschreven albumtitel “aLAbama” verraadt een mix van het leven van Grant Langston in zijn geboortestaat Alabama en in zijn huidige verblijfplaats Los Angeles.

De eerste track op deze plaat is het countryrocknummer “Country Or Bust”, gevolgd door nog zo’n swingende honky tonksong in “This Old Truck”. Geen moeilijke verhalen in deze liedjes maar recht-voor-de-raap ‘fun’-songs zoals het rockende “How Much Do You Want?”, “Make Your Move”, shuffle-track “Layaway”, “As Is Sale” en rock’n’roll-track “Keep It Coming”. Bij de als ballads aangeboden nummers “This Heavy Load” en “Singalong” gaat het songtempo even drastisch naar beneden, maar in het algemeen is “aLAbama” een complexloze ‘feel good’-plaat van Grant Langston geworden voor de countryfans die alle besognes en zorgen voor een kleine drie kwartier aan de kant willen zetten.

(valsam)
CD-RELEASE: 10 MEI 2024